Inscripcions curs de docents (SEGUIMENT)

Mindfulness a les aules Pollença 2017/18 CURS AVANÇAT DE SEGUIMENTSEGUIMENT SENSE ESPECIFICAR (estem pendents del CEP d'Inca pels crèdits)

ja us podeu inscriure si voleu entrar en les llistes

Calendari del Programa realitzat per a docents 

Atenció: Per a més comoditat, el taller es durà a terme al Club Pollença. Plaça Major, 10. AGRAÏM LA COL·LABORACIÓ DEL CLUB EN AQUESTA INICIATIVA.

Sessió 0: informativa/formativa interactiva: Dilluns 4 de desembre de 2017 a les 18h.

Sessió 1: Dilluns 11 de desembre de 2017 a les 18h.

Sessió 2: Dilluns 18 de desembre de 2017 a les 18h.

Sessió 3: Dilluns 8 de gener de 2018 a les 18h.

Sessió 4: Dilluns 15 de gener de 2018 a les 18h.

La inscripciò/participació en el programa implica l'autorització dels participants per a l'ús de les seves imatges per a la difusió del programa "Mindfulness a les aules" a través de la web i altres canals amb finalitats educatives i pedagògiques. Il·lustració: Heidi Forbes Öste

Pollença serà pionera en dur els beneficis del Mindfulness a les aules i la família amb formació per a docents i pares


Iniciativa oberta als docents d'arreu

Dur els beneficis provats del mindfulness a les aules i a les famílies, aquest és el principal objectiu del Programa "Mindfulness a les aules" posat en marxa per l'Ajuntament de Pollença i que es desenvoluparà abans i després d'aquest Nadal.

A través de sessions de formació a l'Església del Convent es prepararà als docents de primària i secundària per tal que coneguin les pràctiques més eficients i avalades per la investigació científica per tal de millorar el clima a l'aula així com la capacitat d'atenció, memòria i les funcions executives dels alumnes. També, en el taller per docents es formarà als mestres i professors per tal que puguin integrar el mindfulness com a una poderosa eina contra la discriminació i el "bullying" escolar, així com per reduir el consum de drogues i substàncies psicoactives (com ara l'alcohol).

La reducció de la síndrome "burnout" al lloc de feina també serà objecte d'aquest programa, ja que és condició "sine qua non", que els docents integrin les pràctiques i tècniques a la seva pròpia vida quotidiana i en vegin els beneficis per tal que ho puguin transferir a la classe.

El taller de pares i mares anirà adreçat a que els pares i mares entenguin, col·laborin i reforcin el que els nins i joves han practicat a l'aula per tal que hi hagi coherència i continuïtat entre l'escola i l'entorn familiar per aconseguir la màxima eficàcia i beneficis.

L'estructura d'aquest programa per als docents és de 5 sessions de 2 hores cadascuna, per a les quals ja s'ha sol·licitat homologació d'aquestes 10 hores com a formació permanent del professorat i com a crèdits universitaris. Encara que el programa s'ha dissenyat per a Pollença, estarà a obert a tothom.

El ponent d'aquest programa serà José Luis-Reig, psicòleg clínic i investigador de la UIB i l'IB-Salut especialitzat en les dinàmiques del mindfulness i la seva aplicació tan terapèutica com en la vida quotidiana.

Facebook